Ugrás a tartalomra
Weblapfutar.hu

Elephone P9000 mobiltelefon felújítása

Elephone

Egy 2016-ban vásárolt kínai okostelefonról lesz most szó. A telefon egy feltörekvő kínai gyártó felső-középkategóriás készüléke amihez akkoriban korrekt áron hozzá lehetett jutni. A telefon korrektségét mutatja, hogy most 2019-ben is bizonyos külföldi mobiltelefonokkal foglalkozó áruházak is drágábban vagy közel hasonló áron kínálják ezen felújított telefonokat mint a gyártó most megjelent bizonyos új nem felső kategóriás modelljeit.

Megfizethető, minőségi weboldalak, honlapok készítése Debrecen területén.

Pár szó a cikkben említett telefonról…

A telefon 2016-ban vásárolt és aktív használat mellett is karcmentes kerettel és hátlappal rendelkezik. A készülék 7075-ös eloxált alumínium ötvözetből készült vázra épül fel, ennek köszönhetően belső szerkezete is az acél szakítószilárdságával és teherbírásával egyezik meg. A telefon Dual simes kivitelű, 4 Gb memóriával és 32 Gb tárhellyel rendelkezik amely microSD kártyával bővíthető. IPS kijelzőjét az LG gyártotta ami kitűnő betekintési szögekkel rendelkezik és karcálló Gorilla Glass kivitelű. Hátlapi kamerája egy 13 MegaPixel-es Sony optika ami lézeres autófokusszal és macro móddal is rendelkezik. A telefon NFC képes és vezeték nélküli töltési, vezetékes gyorstöltési funkcióval is rendelkezik.

Sajnos kijelzője egy leejtést követően elpattant és a beszédhangszórója sem olyan már mint régen. Azért döntöttem a felújítás mellett mert szeretek saját kezűleg megjavítani dolgokat és az eredeti alkatrészek ára sem eget rengető a modell kora miatt. Másik döntés a felújítás mellett a készülék tartóssága és prémium anyaghasználata miatt alakult ki.

Új kijelző tesztelése

Alaplap

Alaplap

Ónozott forrasztási pont

Forrasztási pont megtisztítása

Forrasztási pont megtisztítása

Forrasztási pont újraónozva

Forrasztási pont újraónozva

Új kijelző beragasztva

Új beszédhangszóró

Beszédhangszóró a házban

Alaplap behelyezése

Beszédhangszóró beforrasztása

Csatlakozások bekötése

Elephone P9000

Elephone P9000

Összegzés

A készülék tisztítása, kijelzőjének és beszédhangszórójának cseréje után még frissítésre került a rendszere egy Lineage OS 14.1 verzójú rommal ami egy android 7.1.2 rendszernek felel meg. Napjainkban már nem egy friss rendszer, de funkcionalitásban gazdagabb a készülékre hivatalosan kiadott gyári 7.0 verziótól és még stabil is. A felújítást követően egy tökéletes hangzású, gyönyörű kijelzőjű, funkcionalitásban gazdag, stabil készülék született ami bírja a napi használat viszontakságait. ;)